Prokupčani ipak ne ostaju bez pijaće vode

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupčani ipak ne ostaju bez pijaće vode

U akumulacionom jezeru Bresnica, odakle se jedan deo Prokupčana snabdeva pijaćom vodom, zbog nedostatka atmosfverskih padavina voda је metar ispod prelivnice.

Kako je izjavila vršilac dužnosti ;direktora prokupačkog Javnog komunalnog preduzeća "Hameum" Radmila Perić, bez obzira na nivo vode vodosnabdevanje Prokupčana odvija se uredno i bez ikakvih problema.

"Nezavisno od vodostaja na jezeru, ispuštanje vode iz akumulacije se vrši redovno i kontrolisano, pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadzorom Srbijavoda", rekla je Perić.

Ona je objasnila da je optimalan nivo vode na Bresnici 18 metara a trenutno se voda nalazi na 18,5 metara, što je dovoljan kapacitet za uredno snabdevanje grada i dovoljno prostora da jezero primi očekivane velike količine vode nakon prolećnog otapanja snega sa okolnih planina.

"Vodosnabdevanje iz reni bunara, iz kojih se drugi deo grada snabdeva vodom, takođe je uredno", rekla je Perić i dodala da se u bunarima voda nalazi na velikoj dubini pa njen nivo ne zavisi od trenutnih padavina.

Kako je istakla, žitelji Prokuplja u svim delovima grada i prigradskim naseljima imaju uredno snabdevanje zdravom baktetrijološki i hemijski potpuno ispravnom pijaćom vodom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.