U Ženevi je danas sve u znaku Zapadnog Balkana: Vučić predstavlja Srbiju na Svetskom ekonomskom forumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ženevi je danas sve u znaku Zapadnog Balkana: Vučić predstavlja Srbiju na Svetskom ekonomskom forumu

Vućić je sinoć po dolasku u Ženevu rekao da očekuje mnogo važnih susreta s važnim ljudima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas u Ženevi u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

- Mislim da je za sve teme u okviru teme ''Evropa kuda i kako dalje'' šta sa Zapadnim Balkanom - naveo je Vučić.

Najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što niko iz Prištine nije u Ženevi. On je ocenio da su time Albanci poslali poruku da im je važniji odnos sa SAD.

- Ljudi ne treba da se sekiraju, vodicemo odgovornu politiku, kako bi izbegli bilo koju vrstu problema - rekao je predsednik Srbije upitan da prokomentariše navode da bi SAD mogao da uvede sankcije Srbiji, i dodao da veruje da će sve nesuglasice sa americkim partnerima uspeti da se reše kao i do sada.

Učešće na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, potvrdili su, između ostalih, i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.

BONUS VIDEO: U ledenim vodama Belog mora, Rusi testirali "ORUŽJE SUDNJEG DANA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.