U Zemunu organizovano opštinsko takmičenje u atletici: Zdravlje i druženje pre svega! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zemunu organizovano opštinsko takmičenje u atletici: Zdravlje i druženje pre svega! (FOTO)

Takmičenje je postalo tradicija u Zemunu

U organizaciji Gradske opštine Zemun i Omladinskog sportskog saveza Zemuna na terenima Fudbalskog kluba ''Zemun'' 11. oktobra je održano opštinsko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola.

U ime Gradske Opštine  Zemun, takmičenju je prisustvovao član Veća opštine Dragan Matijević.

- Ne postoji zdraviji i bolji način da negujemo svoj podmladak od sportova, za koje smo poslednjih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << značajno unapredili kako infrastrukturu i uslove, tako i organizaciju takmičenja - istakao je Matijević.

Organizaciju atletskog mitinga i, posebno, masovnost, pohvalio je poznati atletski as Dragutin Topić, koji je podelio medalje i pehare najboljima.

Takmičenja su održana u trčanju, skoku u dalj, bacanju kugle i vorteksa i skoku u vis.

Prvi put je uvedena i trka za profesore i nastavnike, koja će postati tradicionalna disciplina.

U ekipnom takmičenju u kategoriji srednjoškolaca  najbolje rezultate su postigle Elektrotehnička škola ''Zemun'', Saobraćajno–tehnička i Muzička škola ''Kosta Manojlović'', a srednjoškolki Pravno-birotehnička, Medicinska i Saobraćajno-tehnička škola.

U kategoriji 7. i 8. razreda najuspešniji su bili dečaci iz  OŠ ''Mihajlo Pupin'', ''Svetozar Miletić'' i ''Sava Šumanović'' i devojčice iz ''Mihajla Pupina, ''Save Šumanovića'' i ''Svetislava Golubovića-Mitraljete''.

Dečaci iz OŠ ''Branko Radičević'', ''Svetozara Miletića'' i ''Svetislava Golubovića-Mitraljete'' i devojčice iz ''Mihajla Pupina'', ''Majke Jugovića'' i ''Branka Radičevića'' postigli su najviše u svojim disciplinama i plasirali se u viši rang takmičenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.