Uhapšen vozač (72) koji je uleteo na igralište u Zemunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 14:23

Uhapšen vozač (72) koji je uleteo na igralište u Zemunu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, uhapsili su D.H. (72) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštio je večeras MUP.

On se tereti da je danas u Krajiškoj ulici u Zemunu, upravljajući autobusom na liniji broj 45, iz za sada nepoznatog razloga izgubio krontrolu nad njim, probio ogradu uleteo u dečije igralište i udario u dva parkirana vozila.

U nesreći je povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedno dete, dok je pet putnika iz autobusa takođe zadobilo povrede.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Šest osoba, među kojima je četvoro dece, je povređeno, potvrđeno je RTS-u.

Četvoro dece je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj, jedna osoba stara 20 godina u Zemunsku bolnicu, a jednoj osobi su ekipe Hitne pomoći ukazale pomoć na licu mesta, javlja reporter RTS-a.

Iako su pojedini mediji preneli da vozač autobusa pobegao sa mesta nezgode, iz Konzorcijuma privatnih prevoznika ističu da je otišao do obližnje okretnice autobusa kako bi otpravnici prijavio šta se dogodilo.

Vozilo je staro četiri godine i prošlo je sve tehničke preglede. Vozač je rođen 1949. godine i dugo je vozač u javnom prevozu.

Reporter RTS-a sa lica mesta javlja da je uviđaj završen i da je vozač uhapšen.

Radojičić: Dvogodišnja devojčica nije životno ugrožena

Dvogodišnja devojčica koja je povređena u nesreći u Zemunu, smeštena je na intenzivnu negu dečije klinike "Tiršova" i u svesnom je stanju, rekao je danas gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

On za Tanjug kaže da dvogodišnja devojčica ima prelom potkolenice i povrede glave, ali da je u svesnom stanju i da nije životno ugrožena.

"Ja se nadam da će to lečenje ići u dobrom pravcu, razgovarao sam sa majkom, ali šta reći roditelju u takvoj situaciji osim da ćemo svi mi lekari da damo sve od sebe da se ona što pre oporavi", poručio je Radojičić.

On je dodao da, u svojstvu gradonačelnika, zahvaljuje kolegama lekarima koji su pre toga pregledali i ostalo troje dece koja su, takođe, povređena prilikom nesreće u Zemunu.

"Oni su otpušteni na kućno lečenje uz savete lekara, jer te povrede nisu za kliničko lečenje. Imam informaciju i da su dve odrasle osobe primljene u bolnicu u Zemunu, ali da ni oni nisu životno ugroženi", kazao je gradonačelnik.

Radojičić je naglasio da je posebno važno da se na jasan način obavi procedura i razjasni šta se dogodilo u Zemunu i ko je pogrešio.

"Ja verujem da će ta istraga razjasniti šta se u stvari desilo i kako je došlo do ovakve nesreće, kako se one ne bi ponavljale", zaključio je Radojičić.

Naložena hitna kontrola privatnog prevoznika "Unakop"

Privatni prevoznik koji obavlja javni prevoz putnika na liniji 45 mora hitno da se izjasni o nesreći u kojoj je autobus danas udario u ogradu dečijeg igrališta u Zemunu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Sekretarijata za javni prevoz su naveli da je reč o autobusu privatnih prevoznika u okviru konzorcijuma "Ariva" i "Unakop".

Sva vozila javnog prevoza imaju redovne tehničke preglede na šest meseci, dodali su iz Sekretarijata i istakli da su povodom današnjeg incidenta naložene vanredne kontrole svih vozila prevoznika "Unakop".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobus uletio u dječije igralište, troje povređeno

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2021

BEOGRAD, - Najmanje tri osobe, uključujući i dijete, povređene su danas kada je vozač autobusa na liniji 45 izgubio kontrolu nad vozilom, koje je probilo ogradu dečijeg igrališta u Zemunu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.