Suđenje Ninoslavu Jovanoviću za otmicu devojčice odloženo za 16. jun

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2020, 11:13

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću za otmicu devojčice odloženo za 16. jun

Pripremno ročište u sudskom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (47), kojeg su mediji prozvali "Malčanski berberin", odloženo je za 16. jun, kazali su danas Aleksandra i Robert Karimanović, roditelji devojčice koju je Jovanović oteo decembra prošle godine.

Oni su po izlasku iz sudnice kazali da je uzrok odlaganja to što je promenjen advokat koji po službenoj dužnosti treba brani Jovanovića.

"Advokat koji ga je zastupao promenjen je zbog godina. Star je pa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nije mogao da radi u toku epidemije virusa, tako da je Jovanović uspeo da dobije novog advokata", rekla je Aleksandra Karimanović.

Ona je kazala da se Jovanović na suđenju ni o čemu nije izjašnjavao, samo je tražio da se suđenje odloži.

Optuženi je na samom početku pripremnog ročišta, prema rečima roditelja, tražio izuzeće višeg javnog tužioca, ali je tužilaštvo odbilo taj njegov zahtev.

Roditelji su još jednom ponovili da za optuženog očekuju maksimalnu kaznu, odnosno doživotni zatvor.

Majka devojčice rekla je da se Jovanović u sudnici ponašao i normalno i bolesno.

"Potreseni smo maksimalno, ovaj susret sa njim je povratak u ono što se dešavalo. Živećemo sa tim, ali će mnogo biti lakše kada znamo da je na pravom mestu", izjavila je Karimanović.

Jovanović je dvanaestogodišnju M.K. oteo 20. decembra na putu do škole u Brzom Brodu i potom je sa njim prešla pravu golgotu punih deset dana, sve do pronalaska u selu Pasjača.

Njen otmičar uspevao je da izmiče poteri sve do 5. januara, kada je uhapšen na groblju u rodnoj Malči.

Zbog silovanja koje je ranije počinio, Jovanović je do sada proveo u zatvoru 22 godine, najpre 10 a potom 12 godina.

Treća zatvorska kazna na koju je osuđen bila je petomesečna, a nju je odslužio u martu prošle godine, zato što je preko Fejsbuka polno uznemiravao maloletnice.Nadimak "Malčanski berberin" Jovanović je dobio zato što je sve svoje žrtve pre silovanja šišao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Roditelji otete devojčice: Očekujemo maksimalnu kaznu za Jovanovića

Izvor: Danas, 29.Maj.2020

Pripremno ročište u Višem sudu u Nišu u sudskom postupku protiv Ninoslava Jovanovića, koji je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju devojčicu i držao je više dana u zatočeništvu, prekinuto je na jedan sat pošto je Jovanović zatražio izuzeće tužioca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.