U Velikoj Britaniji 17 gimnastičara podnelo tužbu zbog zlostavljanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 17:11

U Velikoj Britaniji 17 gimnastičara podnelo tužbu zbog zlostavljanja

U Velikoj Britaniji je danas 17 gimnastičara pokrenulo tužbu protiv nacionalnog upravnog tela Britiš Džimnastiks tvrdeći da su bili zlostavljani.

Grupa, u kojoj su tri olimpijca, uputila je toj agenciji pismo u kojem se za fizičko i psihološko zlostavljanje optužuju treneri, prenosi Rojters.

"Zlostavljanje su počinili treneri i drugi zaposleni u Britiš džimnastiks u raznim klubovima širom Velike Britanije, koji su svi bili povezani sa upravnim telom", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju advokata bivših gimnastičara.

Navodi u tužbi uključuju "neprimerenu upotrebu fizičke sile od strane trenera protiv gimnastičara uključujući fizički napad".

U vreme navodnog zlostavljanja gimnastičari su bili starosti između šest i 23 godine, a trenutni starosni raspon podnosilaca tužbe je između 15 i 43 godine.

Gimnastičari tvrde da su "maltretirani" i "nasilno kažnjavani", što je, kako kažu prouzrokovalo psihološke povrede, uključujući depresiju i posttraumatski stresni poremećaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.