U Tutinu situacija s pandemijom COVID-19 i dalje ozbiljna sa naznakom stabilizacije

Izvor: SandzakPress.net, 22.Jul.2020, 13:02

U Tutinu situacija s pandemijom COVID-19 i dalje ozbiljna sa naznakom stabilizacije

Na sjednici Štaba za vanredne situacije održanoj danas u Tutinu, konstantovano je da je epidemiološka situacija ozbiljna ali ima naznaka stabilizacije, do koje ubrzo može doći ukoliko se građani budu pridržavali mjera zaštite.Sjednici su prisustovali: rukovodijoci za javno zdravlje Republičkog fonda, zdrastvenog osiguranja i vojne Covid bolnice Novi Pazar. Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru (ZZJZN) dr. Šefadil Spahić rekao je da je epideomiološka situacija u Tutinu još >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << teška i nepredvidiva ali ima elemenata stabilizacije, “Smanjen je broj pacijana sa teškom kliničkom slikom i smanjen je broj hospitalizovanih u Covid bolnici u Novom Pazaru. Problem su i PCR  testovi, čija je kvota 10 testova za Tutin, nadam se da ćemo se ovih dana, a najkasnije do petka vratiti u normalni ritam”, rekao je Spahić. Načelnik opštinske uprave Tutin, Adnan Šehović je nakon sjednice  lokalnog štaba za vanredne situacije ukazao da u tutinskom Domu zdravlja bez obzira na potrebu za medicinskim kadrom nema novog zapošljavanja. “Slali smo dopise, bilo je obećanja, ali do dana današnjeg novih zaposlenih nema”, naveo je Šehović ističu da su pomoć u ovim teškim trenucima Tutinu pružili Zavod za javno zdravlje, Republički fond zdrastvnog osiguranja i Vojska Srbije, ali da prvo mjesto svako zasuzima sandžačka dijaspora, koja je, kaže ,u potpunosti opremila zdrastvene stanice  na terenu, i mjesnim centrima. Izvor: Snews The post U Tutinu situacija s pandemijom COVID-19 i dalje ozbiljna sa naznakom stabilizacije appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dr. Muratović: Gradonačelnik priznao da je bio COVID poizitivan 15. juna

Izvor: SandzakPress.net, 22.Jul.2020

Danas je u Novom Pazaru na poziv gradonačelnika Nihata Biševaca, u svojstvu komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, održan inicijalni sastanak za formiranje komisije koja će utvrditi istinu o broju preminulih od korone u ovom gradu.  Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice dr. Admir...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.