U Topličkom okrugu SOS telefonu prijavljena 62 slučaja porodičnog nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Topličkom okrugu SOS telefonu prijavljena 62 slučaja porodičnog nasilja

U poslednjih šest meseci 32 žene iz Topličkog okruga prijavile su 62 slučaja porodičnog nasilja putem SOS telefona Centra za pomoć u slučajevima porodičnog nasilja, izjavila je agenciji Beta direktorka Udruženja "Osvit" Ana Saćipović.

"Mogu da kažem da smo uspeli u nameri da 'osnažimo žene žrtve' da više ne ćute i ne trpi nasilje, već da pozovu SOS broj, i dobiju podšku da prijave nasilje nadležnim službama", kazala je Saćipović.

Ona je to kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << povodom predstavljanja rezultata projekta "Povećanje dostupnosti socijalnih usluga ženama sa iskustvom porodičnog i partnerskog nasilja" u Topličkom okrugu, koji je u proteklih osam meseci realizovalo Udruženje Romkinja "Osvit" iz Niša u saradnji sa gradom Prokupljem i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske u Topličkom okrugu.

Prema njenim rečima u okviru projekta, sredstvima Vlade Švajcarske, u Prokuplju je otvorena i Kancelarija za rad SOS telefona.

"Ova usluga je besplatna i dostupna je ženama sa područja Topličkog okruga, koje u slučaju nasilja mogu da pozovu broj 027/324-344 u Prokuplju, u Nišu na broj 018/515-318 i centralu SOS na broj 0 800 100 909", poručila je Saćipović.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović je izrazio zadovoljstvo zbog sprovođenja tog projekta i naveo da će rezultati ;osmomesečne borbe protiv porodičnog i partnerskog nasilja poslužiti kao putokaz za dalje unapređenje socijalnih usluga potencijalnim korisnicama.

On je dodao da će grad Prokuplje nastaviti da podržava takve projekte i izrazio nadu da će Akcionim planom i ovaj vid socijalnih usluga biti sagledan, a sve u cilju prevencije nasilja i podrške ženama koje trpe porodično nasilje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.