Najviše zaraženih od početka pandemije, preminulo 45 osoba

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 15:08

Najviše zaraženih od početka pandemije, preminulo 45 osoba

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 8.467 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 45 osoba.

U poslednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 26.292 osobe. Na respiratorima je 251 pacijent.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 926.269 slučajeva koronavirusa, a testirano je 5.601.570 osoba.

Do sada su od posledica ovog virusa preminule 8.142 osobe.

Procenat smrtnosti je 0,88.

Premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je danas uvođenje kovid propusnica zbog aktuelne epidemiološke situacije.

"Spremili smo sve za kovid propusnicie. One nisu srebrni metak za rešavanje situacije, one su samo način da motivišete mlade da se vakcinišu i ništa više od toga. Odgovor na sve ovo je vakcinacija. To je poražavajuće, jer je to deo građanske solidarnosti. Demokratija je takva, ne možemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju", kazala je ona tokom obilaska nove deponije u Vinči.

"Svoj deo posla smo uradili, među prvima smo nabavili vakcine. Uskoro dobijamo i petu vakcinu, otvorili smo tri nove bolnice, kupili medicinsku opremu, respiratore, lekove... Postoji deo toga gde je lična odgovornost. Možemo da ih uvedemo (kovid propusnice) i razgovaramo o tome… Možemo do sutra da pričamo do tome, ali to neće rešiti problem”, istakla je ona i ponovila da je vakcina jedino rešenje protiv pandemije koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.