U Španiji operišu kriminalne grupe iz istočne Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2020, 23:09

U Španiji operišu kriminalne grupe iz istočne Evrope

U Španiji je sve veća prisutnost članova kriminalnih grupa iz istočne Evrope, poput Albanije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopštila je danas španska Civilna garda nakon što je zaustavila jedrilicu s troje hrvatskih državljana kod kojih je pronašla tonu kokaina.

"Kriminale grupe iz navedenih zemalja nalaze se uglavnom u strateškim zonama za putovanja preko Atlantskog okeana, poput Kanarskih ostrva, severne pokrajine Galicije i južne obale Španije. Grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje tamo operišu odgovorne su za veliki deo uvoza kokaina u Evropu", navela je španska policija na svojoj internet stranici, prenosi Hina.

Civilna garda je u utorak ujutro presrela hrvatsku jedrilicu na udaljenosti od 88 milja zapadno od kanarskog ostrva La Palma.

Jedrilica je plovila pod hrvatskom zastavom a posadu su činila trojica hrvatskih državljana. Nakon pregleda zbog sumnje na krijumčarenje droge jedrilica je dotegljena do ostrva.

Pretragom jedrilice pronađeno je 980 paketa sa oko 1000 kilograma kokaina, saopštila je Civilna garda.

"Prema procenama španskih kolega, ulična vrednost zaplenjenog kokaina je veća od 40 miliona evra. Prema do sada prikupljenim saznanjima kokain je bio namenjen evropskom, španskom i hrvatskom ilegalnom narko tržištu", saopštila je hrvatska policija.

Kako je navela Civilna garda, troje hrvatskih državljana od ranije je povezano s trgovinom drogom i trgovinom oružjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tona kokaina na hrvatskoj jedrilici kod obale Španije

Izvor: RTS, 12.Sep.2020

U Španiji je sve veća prisutnost članova kriminalnih grupa iz istočne Evrope, saopštila je španska Civilna garda nakon što je zaustavila jedrilicu sa troje hrvatskih državljana kod kojih je pronašla tonu kokaina, prenosi crnogorski portal "Vijesti". . Španska Civilna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.