U Somboru akcija dobrovoljnog davanja krvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2021, 04:52

U Somboru akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Sombor, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, danas organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, akcija će se odvijati u terminu od 9:00 do 13:00 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor, na adresi Apatinski put broj 19.

Građani se pozivaju da se odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi, jer su zalihe na minimumu.

Iz Crvenog krsta Sombor podsećaju da krv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu da daju sve punoletne osobe (od 18 do 65 godina), koje su zdrave i dobro se osećaju i ukoliko zadovoljavaju granične vrednosti hemoglobina, koji se proverava na licu mesta.

Žene krv mogu dati svaka četiri meseca, dok muškarci krv mogu da daju svaka tri meseca.

Krv mogu dati i vakcinisane i nevakcinisane osobe ukoliko ispunjavaju gore navedene uslove.

Osobe koje su primile vakcinu Fajzer, Sinofarm ili Moderna, krv mogu dati odmah, dok lica koja su primila vakcinu Sputnjik ili Astra Zeneka krv mogu dati dve nedelje nakon primanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Somboru danas akcija dobrovoljnog davanja krvi

Izvor: Blic, 25.Nov.2021

Crveni krst Sombora, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, danas organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.