U Sloveniji opao broj novozaraženih:  Vlada nezadovoljna, u potpunosti vakcinisano 38.7 posto stanovništva

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 14:26

U Sloveniji opao broj novozaraženih: Vlada nezadovoljna, u potpunosti vakcinisano 38.7 posto stanovništva

U Sloveniji potvrđeno 139 novih slučajeva zaraze

U poslednja 24 sata u Sloveniji je potvrđeno 139 novih infekcija korona virusom, što je manje nego prethodnog dana, kada je potvrđen rekordan 191 slučaj, ali vladu i dalje brine malo interesovanje za vakcinaciju.

Kako se navodi, testirano je 1.587 ljudi i kod njih 139 je potvrđeno prisustvo virusa, što je 8,7 odsto među testiranima i to je znatno više u odnosu na stanje od pre sedam dana kada ih je bilo 85, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 5,4 odsto pozitivnih testova, prenosi agencija Hina.

U bolnicama je trenutno 30 pacijenata obololelih od korona virusa, od čega je njih osmoro na intenzivnoj nezi. Preminulih nije bilo, pa je broj umrlih od početka pandemije ostao na 4.429, kako je objavilo ministarstvo zdravlja.

U potpunosti je vakcinisano 38,7 odsto populacije, što je daleko manje od cilja vlade da se do kraja leta vakciniše 70 odsto populacije i 90 odsto stanovništva starijeg od 50 godina.

Ovaj cilj vlade je postavljen nakon upozorenja epidemiologa kako bi mogao da usledi daleko opasniji jesenji talas korona virusa zbog delta soja koji bi prepunio bolnice pacijentima i rezultirao novim merama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.