U SRBIJI VEJE, ALI NE ZADUGO: Evo kada nas čeka prestanak padavina, a u ovom delu zemlje će se TEK ZABELETI

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2022, 13:41

U SRBIJI VEJE, ALI NE ZADUGO: Evo kada nas čeka prestanak padavina, a u ovom delu zemlje će se TEK ZABELETI

Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 5 cm.

Oblačnost koja uslovljava sneg u toku popodneva preko centralnih krajeva izmestiće se ka jugu zemlje.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je da će danas u našoj zemlji biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a svi se pitaju kada će sneg prestati da pada.

Iako nas je probudila snežna idila, pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dokle će ona trajati.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ, kaže da će sneg u Beogradu prestati da pada već u 14 časova.

- Oblačnost koja uslovljava sneg umerenog, a ponegde i jakog intenziteta na području Beograda, Vojvodine i zapadne Srbije u toku popodneva preko centralnih krajeva izmestiće se ka jugu zemlje. U većini mesta očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara. Na području Beograda do 14 časova sneg, a zatim prestanak padavina - rekao je on i dodao da će duvati umeren i jak severozapadni vetar, kao i da će najviša temperatura biti od -1 do 3 stepena.

On je takođe dodao da nas slab sneg očekuje i sutra, ali povremeno i to u brdsko-planinskim predelima, ali slabijeg intenziteta u odnosu na današnji dan.

- Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 5 cm, dok će se u Vojvodini i Timočkoj Krajini zadržati suvo sa sunčanim intervalima. Najniža temperatura od -9 do -3, (u Beogradu oko -4), a najviša od -1 do 3, u Beogradu oko 1 stepen - naveo je Nikolić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.