U SRBIJI DATO 2,69 MILIONA DOZA VAKCINA: I dalje smo vicešampioni Evrope u imunizaciji protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2021, 15:54

U SRBIJI DATO 2,69 MILIONA DOZA VAKCINA: I dalje smo vicešampioni Evrope u imunizaciji protiv korone

Srbija je, prema sajtu Our world in data, sa 38,59 doza na 100 stanovnika i dalje 2. u Evropi i 7. u svetu

U Srbiji je do sada dato 2.687.311 doza vakcina protiv korona virusa, a obe doze primilo je 1.134.776 građana, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Građani Srbije vakcinisani su ruskim Sputnjikom V, kineskim Sinofarmom, vakcinom koje su razvile američka kompanija Fajzer i nemački Biontek, kao i vakcinom britansko-švedske kompanije AstraZeneka i Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Oksfordu.

 U Srbiji broj zaraženih pada u odnosu na prošlu nedelju pa je takou poslednja 24 sata registrovano 3.615 novih slučajeva korona virusa od 15.904 testirana uzorka, a preminule su 42 osobe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBIJA OBORILA REKORD! Od jutros do ovog trenutka vakcinisano 54.000 građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2021

Od jutros do ovog trenutka u Srbiji je vakcinasno 54.000 građana, što je apsolutni rekord..Prema saznanjima, procenjuje se da će do kraja današnjeg dana ova brojka porasti na 59.000...Takođe, kako se saznaje, prema broju prijava za vakcinaciju za sutrašnji dan, i ovaj današnji rekord biće oboren...Procenjuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.