U Rusiji reklama o kastraciji nevernih supruga, šala se nije svidela svima

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji reklama o kastraciji nevernih supruga, šala se nije svidela svima

Šala jedne veterinarske klinike koja u reklami nudi kastraciju za neverne muževe nije naišla na oduševljenje dva stanovnika Sankt Peterburga koji su podneli tužbe, saopšteno je danas.

"Promocija za kastriranje - mačori 100 rublja, sterilizacija ženki 2.500 rublja, besplatno za nevernog muža", navodi se na reklami u blizini jedne stanice metroa.

Dva stanovnika Sankt Peterburga su podneli tužbe, izjavili su Frans presu izvori Savezne službe protiv monopola. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Dobili smo 31. maja dve tužbe stanovnika Sankt Peterburga o toj reklami koju smatraju uvredljivom", navela je ta služba i dodala da je podnosioci tužbe smatraju seksističkom diskriminacijom kao i da podriva porodične vrednosti.

"Ta reklama je ponižavajuća i proizvod je seksističke diskriminacije kako bi se oslabilo poverenje među ljudima. Smatram da poziva na nasilje i okrutnost, i uništava porodične vrednosti", navodi se u jednoj tužbi.

Služba je dodala da će razmotriti tužbe i da će odluka o tome biti saopštena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Besplatna kastracija za neverne muževe": Reklama razljutila stanovnike Sankt Peterburga

Izvor: B92, 03.Jun.2019

Šala jedne veterinarske klinike koja u reklami nudi kastraciju za neverne muževe nije naišla na oduševljenje dva stanovnika Sankt Peterburga...Naime, oni su zbog ove reklame podneli tužbe..."Promocija za kastriranje - mačori 100 rublja, sterilizacija ženki 2.500 rublja, besplatno za nevernog muža",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.