U Ruandi nađena masovna grobnica sa možda 30.000 tela?

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 17:26

U Ruandi nađena masovna grobnica sa možda 30.000 tela?

U Ruandi je pronađena masovna grobnica u jednoj brani gde se, kako veruju vlasti, možda nalazi 30.000 tela žrtava genocida.

U genocidu je ubijeno 800.000 Tutsa i umerenih Huta pre 25 godina.

Dosad su ekshumirani posmrtni ostaci 50 osoba, a nastavak ekshumacije trenutno je otežan zbog zabrane kretanja usled epidemije korona virusa u Ruandi.

Priča o brani i telima u njoj pojavila se kad su mnogi ljudi osuđeni za genocid izašli iz zatvora pošto su odslužili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazne i ponudili nove informacije o masovnim grobnicama. O tome su govorili i obližnji meštani.

"Problem sa kojim se suočavamo je što brana sadrži vodu, ali pokušaćemo da je isušimo", rekao je Naftal Ahišakije, izvršni sekretar udruženja preživelih genocida za AP.

Brana se nalazi istočno od prestonice Kigalija, a iskopana je za navodnjavanje polja pirinča, godinama pre genocida.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.