U Prištini na ivici sukoba - Molim vas, direktore VIDEO

Izvor: B92, 06.Maj.2021, 13:02

U Prištini na ivici sukoba - "Molim vas, direktore" VIDEO

Tokom plenarne sednice u Skupštini Kosova situacija je postala napeta, nakon odluke Demokratske partije Kosova da napusti salu, prenosi portal Reporteri.

Nije poznato šta se tačno dogodilo, ali došlo je do velikog verbalnog sukoba sa poslanicima Samoopredeljenja, koji je pretio da preraste u fizički obračun u trenutku kada je DPK odlučio da napusti salu.

Pre DPK istu odluku su doneli poslanici Demokratskog saveza Kosova.

Ova situacija usledila je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasprave poslanika Arbena Gašija sa predsedavajućom Sarandom Bogujevci, piše portal Reporteri.

Gaši je kritikovao Bogujevci zbog nejednakosti prema poslanicima, rekavši da Skupština pripada poslanicima. "Imajte na umu da ova Skupština pripada poslanicima. Ovde govore poslanici. Trebalo bi da budu jednaki, a ministre ostavljate da govore 10 minut. To je u suprotnosti sa Poslovnikom o radu Skupštine, čitam član 48. uredbe", rekao je Gaši.

“Gaši, da li se želite osvrnuti na raspravu ili ćemo ovde prekinuti razgovor?”, upitala je Saranda Bogujevci.

"Želim da kažem svoje pravo kao poslanik i šef grupe", rekao je Gaši, ali Saranda Bogujevci je ponovo intervenisala.

"Molim vas, direktore, prestanite da razgovarate", rekla je Saranda Bogujevci, uzrokujući da DSK zatim napusti salu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.