U Pančevu pretvaraju divlje deponije u zelene površine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2020, 19:35

U Pančevu pretvaraju divlje deponije u zelene površine

Pančevačka komunalna preduzeća "Higijena" i "Zelenilo" zajedno rade na pretvaranju divljih deponija u zelene površine, i to sa promenljivim uspehom.

Ovog puta je uklonjena divlja deponija iza Utvine Kolonije na granici između poslovne i stambene zone na početku Vojlovice. Ironično, ali divlja deponija je tu napravljena oko kontejnera.

"Postojao je određeni broj kontejnera, ali jednostavno kako sam rekao, pojedinci, pojedini naši nesavesni sugrađani i pravna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lica koja su identifikovana od strane inspekcijskih službi ovde na ovom platou su otpad donosili bukvalno kamionima. I to je nešto s čim se mi borimo, ne samo na ovoj tački ovde, nego se borimo na teritoriji celog grada. I to su akcije koje mi sprovodimo u saradnji sa Zelenilom. Inspekcija je takođe uključena u ove akije, sanskcionišu se. To je borba koju mi vodimo godinu dana unazad i daje rezultate na pojedinim lokaciijama, na pojedinim ne", rekao je Aleksandar Stevanović, direktor JKP "Higijena".

Ovi kontejneri biće preseljleni s druge strane naselja, u ulicu 7. Jula bliže stambenim zgradama. Kada je smeće počišćeno, radnici Zelenila su tu zasadili drveće a zasejaće i travu. Takve zajedničke akcije već su dale rezultate u nekim delovima Pančeva. kaže Danilo Bjelia, direktor Zelenila.

"Veći broj tih zelenih površina, odnosno uređenih lokacija bivših divljih deponija je u dobrom stanju. Građani su to dobro prihvatili. Na par lokaciija moramo voditi računa, popravljamo situaciju, ali mislimo da ćemo vremenom apelovati i uspeti da i te lokacije i te neke lokalitete rešimo, osnosno dovedemo i privedemo u neki lepiši zeleni kutak kakav grad zaslužuje", izjavio je Danilo Bjelica, direktor JKP "Zelenilo".

Izgleda paradoksalno, ali u pojedinim delovima grada gde su uklonjeni kontejneri oko kojih se smeće gomilalo nestale su i te divlje deponije. Objašnjenja za tu pojavu zasad nema. Međutim, nije svuda takav slučaj, pa na nekim msetima Higijena i Zelenilo moraju da ponove ovakve akcije. Pa ko duže izdrži

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.