U OVOM SELU NEMA TRAGA OD KORONE: Njihova tajna je stara ČETIRI VEKA, održavaju svoj ZAVET SA BOGOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 19:07

U OVOM SELU NEMA TRAGA OD KORONE: Njihova tajna je stara ČETIRI VEKA, održavaju svoj ZAVET SA BOGOM (VIDEO)

Sveštenik otkrio u čemu je stvar.

Nemačko selo Oberamergau, u kom se nalazi NATO centar za obuku, jedan od najvećih u svetu, nema nijedan slučaj korona virusa, a meštani veruju da ih od epidemije čuva zavet star 400 godina.

Meštani Oberamergaua veruju da ih od zaraze štiti zavet koji su dali još 1633. godine, tokom epidemije kuge, a ispunjavaju ga i danas.

Epidemija kuge u 17. veku odnela je život svakog četvrtog meštanina i tada su, kako priča >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalni sveštenik Tomas Groner, žitelji ovog mesta obećali Bogu da će, ako ih poštedi, redovno izvoditi predstavu koja predstavlja život, smrt i vaskrsenje Isusa Hrista.

Legenda kaže da od tada niko u ovom bavarskom selu nije umro od epidemije, iako su prethodno preminule na desetine ljudi.

Tako su meštani gotovo 400 godina održavali ovaj zavet, držeći predstavu na svakih desetak godina.

Jedina dva puta kada je ona otkazana bila su 1770. godine tokom ere prosvetiteljstva i 1940. godine zbog Drugog svetskog rata. Jednom je i odložena, neposredno posle Drugog svetskog rata, jer nije bilo dovoljno muškaraca, koji su poginuli na frontu, da se predstava održi.

Drugo odlaganje biće ove godine, kada je 42. predstava po redu odložena zbog pandemije koronavirusa.

Ovogodišnja predstava trebalo je da bude započeta u maju i da se održava u više navrata do kraja leta. Na ove predstave dolaze na stotine hiljada turista, ali sada je odložena na dve godine zbog epidemije.

Za razliku od ostatka Nemačke, gde je više od 100.000 ljudi pozitivno na novi virus, u selu nema nijednog poznatog slučaja Kovida 19, a meštani veruju da ih zavet i dalje štiti.

Inače, ovo bavarsko selo poznato je ne samo po predstavi, za koju se meštani pripremaju godinama. U njemu se nalazi najveći nastavni centar NATO, osnovan još 1953. godine.

Kroz nastavni centar, koji koriste zemlje NATO i njihovi saveznici, godišnje prođe 12.000 polaznika, mahom oficira koji se obučavaju i usavršavaju u raznim vojnim aspektima.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.