U Novom danu o novinama u obrazovanju, gost i Miša Brkić

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o novinama u obrazovanju, gost i Miša Brkić

Kakve novine u učionicama možemo da očekujemo u novoj školskoj godini? Prvi razred osnovne i srednje škole, kao i peti razred osnovne od ponedeljka počinju da rade po novom planu i programu. Izučavaju nove predmete, a i stari su donekle izmenjeni. Uvode se elektronski dnevnici, elektronski udžbenici, mnoge učionice se digitalizuju.

Koliko će novine olakšati učenje, proširiti vidike, šta će u praksi doneti učenicima?

Odgovore na ova, ali i na druga važna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pitanja, kao što su: kako se stvara kreativna, stimulativna i pozitivna atmosfera za učenje, kakav pristup daje najbolje rezultate, kako teba komunicirati sa decom i kakvu ulogu u tome treba da imaju roditelji, u temi jutra daće najbolji među najboljima - Tatjana Marković Topalović, nastavnica fizike u Medicinskoj školi u Šapcu i Dragan Kuveljić, učitelj iz Prijepolja. Njih dvoje će, zajedno sa Katarinom Veljković, nastavnicom informatike iz Kraguejvca, predstavljati Srbiju u Dubaiju, na godišnjem takmičenju za Najboljeg nastavnika na svetu.

Kako se reforma u predakademskom obrazovanju može uporediti sa jednim od najkvalitetnijih obrazovnih sistema - finskim, i zbog čega je finski model uzor - saznaćete u Novom danu, od naše koleginice Milice Spasić, koja priprema emisiju o toj temi.

Novinar Miša Brkić komentariše društveno-političke aktuelosti kroz pregled štampe.

Početak septembra je period intenzivnijeg upisa na različite vannastavne aktivnosti. Za sve one koji razmišljaju o učenju novog stranog jezika, ovog jutra najavljujemo početak upisa na jesenje kurseve u Institutu Servantes, pod nazivom "Zaljubi se u španski". Da li će španski jezik zaista imati takav efekat na buduće učenike, to će nam reći Sesar Luis Dies Plasa, šef nastave u Institutu Servantes.

Predstava "Topografija raja" koju je Narodno pozorište u Beogradu realizovalo u saradnji sa teatrima iz Švedske, Španije Danske i Nemačke, premijerno je izvedena 25. avgusta na sceni Kraljevskog dramskog pozorišta Dramaten iz Stokholma. Kroz pet segmenata spojenih u jednu celinu preispituje se očuvanje sopstvenog jezika i nacionalnog bića u današnjoj Evropi. U celini o Srbiji učestvovalo je dvoje glumaca Pavle Jerinić i Suzana Lukić. Oni su gosti Novog Dana.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.