U Nišu podeljeni svi vaučeri za bebe, novi stižu posle Nove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu podeljeni svi vaučeri za bebe, novi stižu posle Nove godine

Nestašica vaučera za novorođenčad na koju se ovih dana žale roditelji u Nišu potrajaće do početka Nove godine i tada će krenuti njihova raspodela i za bebe koje su rođene ovih dana, izjavila je danas sekretarka Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović.

Ona je istakla da su poslednji od 550 vaučera podeljeni krajem novembra, a da je sekretarijat juče pokrenuo proceduru javne nabavke vaučera u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Vaučeri koje smo do sada delili bili su vredni nešto više od 17.000 dinara, a koliko će biti vrednost novih znaćemo tek pošto bude zavšena javna nabavka. Na prethodnoj javnoj nabavci najbolju ponudu dala je firma Pertini toys tako da su roditelji mogli vaučerima da kupuju u toj radnji", izjavila je Popović agenciji Beta.

Ona je kazala da veruje da naredne godine neće biti pauze u raspodeli vaučera jer se nova javna nabavka planira odmah po usvajanju budžeta.

"Ove godine smo morali da sačekamo rebalans budžeta i obezbeđivanje dodatnih sredstava da bi raspisali novu javnu nabavku", kazala je Popović.

Pojedini roditelji koji su dobili vaučere za bebe prodavali su ih preko društvenih grupa za 15.000 dinara, uz objašnjenje da im je novac potrebniji od igračaka.

Veliki broj roditelja bio je nezadovoljan izabranom radnjom, jer kako su naveli, Pertini toys prodaje prvenstveno igračke, dok ima malu ponudu opreme za bebe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nestašica vaučera za bebe, roditelji ih preprodavali za 15.000 RSD

Izvor: B92, 05.Dec.2018

Niš -- Nestašica vaučera za novorođenčad na koju se ovih dana žale roditelji u Nišu potrajaće do početka Nove godine...Tada će početi njihova raspodela i za bebe koje su rođene ovih dana, izjavila je sekretarka Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović...Ona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.