U Moravičkom okrugu 14 zaraženih: Čačanska bolnica dobila zaštitne skafandere

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moravičkom okrugu 14 zaraženih: Čačanska bolnica dobila zaštitne skafandere

Gradski štab civilne zaštite u Čačku preduzima sve neophodne mere u cilju zaštite grašana.

Na osnovu izveštaja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje konstatovano je da je od 7. marta do danas kod 14 osoba izolovano prisustvo korona virusa - 10 iz Čačka, dvoje iz Lučana, po jedan iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca.

Prema proceni epidemiologa više od 90 odsto pozitivnih su vezani za nulti kontakt.

Na infektivnom odeljenju čačanske Opšte bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima 12 ležećih bolesnika i jendo dete na Dečjem odeljenju. Svi su relativno dobrog opšteg stanja.

Na sastanku je rečeno da je prethodnog dana u bolnicu stiglo 20 skafandera, više od 1.000 pari rukavica, kao i 1.000 maski, uz jednu količninu sredstava za dezinfekciju. Tokom dana se očekuje da u zdravstvene ustanove stigne oko 400 skafandera.

Gradski štab civilne zaštite uradio je čitav niz dezinfekcija, između ostalog i u zgradi Privrednog suda. Dezinfekcioni materijal podeljen je i profesionalnim upravnicima zgrada za 60 objekata.

Policija po prvi puta konstatuje da ima malo veći broj prekršaja vezanih za poštovanje policijskog časa, pa moli građane da se uzdrže od takvih prekršaja.

Sa radom je počela psiho-socijalna podrška od strane psihologa putem telefona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.