U Mišoviću 12 dece obolele od kovida, najmlađe ima 14 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 12:47

U "Mišoviću" 12 dece obolele od kovida, najmlađe ima 14 dana

Na Dečjem odeljenju KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu na lečenju je 12 dece obolelih od kovida, a najmlađi pacijent je beba stara samo 14 dana, čiji je stanje stabilno, kaže načelnica Olivera Ostojić.

I beba i mama su dobro, rekla je Ostojić za TV K.

Napominjući da je kapacitet 80 kreveta, navodi da je od početka epidemije korona virusa bilo hospitalizovano oko 800 pacijenata i obavljeno oko 1.700 ambulantnih pregleda.

"Nije toliko masovno zaražavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece", ukazala je Ostojić.

Naglasila je da se sada primaju i majke i pratioci, koji su, dodaje, uglavnom pozitivni na kovid-19.

"I oni su nam sada pacijenti", rekla je ona.

Ostojić je kazala da se uslovima kada nije epidemija, godišnje bolnički leči od 2.200 do 2.500 pacijenata i ostvari više od 25.000 ambulantnih pregleda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALARMANTNA SITUACIJA U "MIŠOVIĆU": Korona ne bira uzrast, na lečenju 12 dece, zaražena i beba stara 14 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021

Oglasila se načelnica Dečjeg odeljenja...Na Dečjem odeljenju KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu na lečenju je 12 dece obolelih od kovida, a najmlađi pacijent je beba stara samo 14 dana, čije je stanje stabilno, kaže načelnica Olivera Ostojić...I beba i mama su dobro, rekla je Ostojić za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.