U Maroku uhapšena dvojica TERORISTA osumnjičena za napade u Barseloni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2017, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Maroku uhapšena dvojica TERORISTA osumnjičena za napade u Barseloni!

Maroko blisko sarađuje sa španskim bezbednosnim snagama

Dva muškarca, koja se dovode u vezu sa terorističkim napadima u Barseloni i letovalištu Kambrilsu ranije ovog meseca, uhapšena su u Maroku, izjavio je danas španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignasio Soido u Rabatu.

Foto: Profimedia

- Zahvaljujući stalnom kontaktu i saradnji između dve zemlje, marokanske službe bezbednosti izvršile su dva hapšenja ovde u Maroku, povezana sa napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Barseloni i Kambrilsu - rekao je Soido.

On je odbio da pruži detaljnije informacije, jer su uhapšeni muškarci i dalje pod istragom. Soido boravi u Rabatu radi sastanka sa marokanskim kolegom Abdeluafijem Laftitom kako bi razgovarali o istrazi o napadima u Kataloniji, koji su se dogodili 17. i 18. avgusta.

napad u Španiji

Foto: Reuters


Glavni osumnjičeni za napade, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, poreklom su iz Maroka, ali je većina njih živela u Španiji nekoliko godina.  Ministri su ukazali na to da .

Laftit je upozorio na mogući uticaj "džamija bez kontrole" i "ekstremističkih imama" na pripadnike marokanske dijaspore u Evropi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.