U Kovačici otvoren Centar za psihološku pomoć građanima: Brojevi telefona biće dostupni svakim radnim danom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kovačici otvoren Centar za psihološku pomoć građanima: Brojevi telefona biće dostupni svakim radnim danom

Direktorka Centra dodaje i da su ove telefonske linije otvorene za sve građane, za one starije, posebno za one koji žive sami u domaćinstvu.

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica doneo je odluku o formiranju Centra za psihološku pomoć i podršku svim građanima koji u uslovima vanredne situacije imaju potrebu za razgovorom sa psihologom, stručnim licem, koje im može pomoći u vezi sa osećajem straha i anksioznosti izazvanom širenjem pandemije virusa korona. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Centar za psihološku pomoć i podršku stacioniran je u Centru za socijalni rad Kovačica i njime rukovodi direktorka ove socijalne ustanove, Dušanka Petrak.

Planirano je da telefonske linije za sve građane opštine budu otvorene svakog radnog dana od 8 do 16 časova, a dostupni brojevi telefona su: 013/660-119 i 062/88-59-751.

Pozivu komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Kovačica, Milana Garaševića, odazvali su se školski psiholozi iz različitih mesta opštine Kovačica i oni će svojim volonterskim radom doprineti da se očuva, pored fizičkog, i mentalno zdravlje stanovništva.

U Kontakt centru Centra za psihološku pomoć i podršku zatekli smo Tijanu Ban, psihologa, koja je istakla da se rado odazvala pozivu Štaba za vanredne situacije I Centru za socijalni rad Kovačica, kao i da je njena ljudska i profesionalna dužnost da pomogne.

Direktorka Petrak dodaje I da su ove telefonske linije otvorene za sve građane, za one starije, posebno za one koji žive sami u domaćinstvu, zatim za roditelje I za sve one kojima je potreban savet radi očuvanja psihološke stabilnosti I mentalnog zdravlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.