U Kongu ubijeno sedam mirovnjaka

Izvor: B92, 16.Nov.2018, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kongu ubijeno sedam mirovnjaka

Sedam pripadnika mirovnih snaga UN je ubijeno a 10 ranjeno u operacijama protiv pobunjenika na severoistoku Konga, u kom se odvija i epidemija ebole.

Portparol UN Stefan Dižarik je rekao da se jedan mirovnjak vodi kao nestao a da je u jučerašnjoj operaciji poginulo i ranjeno i nekoliko kongoanskih vojnika.

Meta su bili pobunjenici iz Savezničkih demokratskih snaga (ADF).

Dižarik je rekao da je šest ubijeh mirovnjaka bilo iz Malavija a jedan iz Tanzanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nemirni istok Konga je dom brojnim naoružanim grupama koje se bore za kontrolu nad mineralima bogatim područjem. ADF je od oktobra 2014. ubio više od 1.500 ljudi u regionu Beni, gde je juče došlo do sukoba. Ta pobunjenička grupa je devedestih godina osnovana u Ugandi pa se preselila u Kongo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mirovnjaci Ujedinjenih nacija pobijeni u Kongu! Mrtvi se broje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2018

Sedam pripadnika mirovnih snaga UN je ubijeno, a 10 ranjeno u operacijama protiv pobunjenika na severoistoku Konga, u kom se odvija i epidemija ebole..Portparol UN Stefan Dižarik je rekao da se jedan mirovnjak vodi kao nestao a da je u jučerašnjoj operaciji poginulo i ranjeno i nekoliko kongoanskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.