U Kikindi u poslednjih nedelju dana pad broja novoobolelih od korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 14:39

U Kikindi u poslednjih nedelju dana pad broja novoobolelih od korone

U Kikindi je u poslednjih nedelju dana zabeležen pad novoobolelih, ali oscilacije su moguće na dnevnom novou - upozoravaju u kikindskom Zavodu za javno zdravlje. Uz tri novoobolela i tri izčlečena pacijenta, u gradu na severu Banata trenutno je 120 aktivnih slučajeva kovida 19, a od tog broja 15 pacijenata je hospitalizovano u kikindskoj Opštoj bolnici. U pet opština Severnobanatskog okruga registrovano je ukupno 11 novih slučajeva korone.

Epidemiološka situacija i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nepovoljna, ali sa tendenciojom blagog poboljšanja - ocenjuju u kikindskom Zavodu za javno zdravlje. To znači da je i dalje neophodan oprez i primena preporučenih mera. Prema zvaničnim podacima, u Kikindi je trenutno 120 aktivnih slučajeva obolelih od corone, a taj broj, i pored novoobolelih, bio je validan i juče. Kako je naglasila dr Sandra Radlović, direktorka kikindskog Zavoda, ti brojevi ne treba da unose zabunu u javnosti.

"Juče je isto bilo 120, a u međuvreemenu imamo tri novoobolela, a stoji i dalje ta cifra o 120 aktivnih slučajeva. Zašto?! Zato što su tri novoobolela, a tri izlečena pacijenta, što znači da je taj broj sad već konstantan. Prethodne nedelje smo, recimo imali i 137 i 140 slučajeva, što pokazuje da se spušta epidemijska kriva, ali postepeno", kaže dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Kikinda.

U poslednjih nedelju dana u Kikindi se beleži pad novoobolelih, ali, kako upozoravaju u Zavodu za javno zdravlje, oscilacije su moguće i dešavaju se na dnevnom nivou:

"Što znači ako smo jedan dan imali tri novoobolela, a sledeći dan 8, to jeste skoro trostruko uvećanje, 300 posto, ali to nije zabrinjavajuće. Nama je bio cilj da broj oboleih padne ispod 10, da bude jednocifren, što smo i dostigli", kaže Radlović.

Još jednom je upućen apel građanima da se pridržavaju preportučenih mera, drže distancu, nose maske, održavajku higijenu i, svakako izbegavaju bilo kakva veća okupljanja. Narednih dana, kako je najavljeno u kikindskom Zavodu, lokalni Krizni štab trebalo bi da razmatra mogućnost relaksacije aktuelnih mera, a tada će biti poznato da li će otvoreni bazeni početi sa radom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.