U KBC ZVEZDARA KAPACITETI DOVEDENI DO MAKSIMUMA: Pacijenti dolaze sa teškom kliničkom slikom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 15:02

U KBC ZVEZDARA KAPACITETI DOVEDENI DO MAKSIMUMA: Pacijenti dolaze sa teškom kliničkom slikom

Većina pacijenata koja se prima u poslednjih nekoliko dana su sa teškom kliničkom slikom, rekao je direktor KBC Zvezdara dr Petar Svorcan.

U KBC Zvezdara hospitalizovana su 404 pacijenta, od kojih je 50 na intenzivnoj nezi, a 22 najteža pacijenta su intubirana, dok su ostali na određenim vidovima neinvazivne ventilacije, rekao je danas direktor tog kliničko-bolničkog centra dr Petar Svorcan.

Svorcan je istakao da su kapaciteti ustanove dovedeni do maksimuma, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se svaki dan primi onoliko pacijenata koliko se i otpusti, a primera radi, juče je zabeležno 38 prijema, dok je 37 pacijenata otpušteno.

- Dominira izuzetno teška klinička slika i većina pacijenata koja se prima u poslednjih nekoliko dana su sa teškom kliničkom slikom, što se vidi i kroz potrošnju kiseonika na dnevnom nivou - rekao je Svorcan.

Prema njegovim rečima, u poslednja četiri dana potrošnja kiseonika je bila preko 6 tona, a jedan dan čak i na tehničkoj granici od 7 tona, što je bolnici dovoljno za pola godine u non kovid režimu.

- Većina pacijenata zahteva kiseoničku terapiju, koja je u našoj ustanovi obezbeđena svim pacijentima, i nikada se nije desilo da je pacijent ostao bez kreveta, kiseonika, respiratora, ako mu je bio potreban - rekao je Svorcan nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.