U Istri i na Velebitu provejava sneg

Izvor: RTS, 29.Apr.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Istri i na Velebitu provejava sneg

Na Velebitu je palo skoro pola metra snega. Umeren sneg pada i na Učki i Platku u Istri, gde je uz stvaranje snežnog pokrivača zabeležena i obilna kiša, prenosi "Indeks".
Kako se navodi, temperatura na planini Učki iznosi minus sedam stepeni. U Istri su od jutros zabeležene i obilne padavine, a prema najavama meteorologa, u celoj zemlji se očekuje hladnije vreme sa obilnim padavinama i olujnim nevremenom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Portal Indeks prenosi da je Nacionalni park Severni Velebit na svojoj internet stranici objavio da je palo skoro pola metra snega.   
Obilna kiša pala je i u Rovinju i Poreču gde je zabeleženo čak 32 milimetra po kvadrtanom  metru.
Zbog najavljene kiše i olujnog nevremena, u Hrvatskoj je izdato narandžasto upozorenje za karlovački i gospićki region, gde se očekuju obilna kiša i jaka grmljavina, dok je za centralnu Hrvatsku na snazi žuto upozorenje zbog moguće obilne kiše, prenosi Indeks.

Pojedini delovi autoputa Rijeka - Zagreb otvoreni su samo za putnička vozila, dok je na Jadranskoj magistrali na snazi zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila sa kamp prikolicama, motocikle.
Sneg koji je juče padao u Sloveniji stvorio je probleme u saobraćaju, pa je zimska oprema obavezna na pojedinim putnim pravcima na severozapadu zemlje.
Snežnih padavina u jutarnjim satima bilo je na području Kranjske Gore, a kasnije i na Bohinju i u Selškoj dolini, javljaju slovenački mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Istri i na Velebitu propadava snijeg

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2019

ZAGREB - Slab snijeg počeo je od jutros da pada na Zavižanu u nacionalniom parku Velebit.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SNEG U HRVATSKOJ! Temperatura u minusu, stiže i oluja! Ide prema Srbiji i ne samo to...

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019

Posle snega koji je pao u Sloveniji, slab sneg počeo je od jutros da pada na Zavižanu u nacionalniom parku Velebit...Umeren sneg pada i na Učki i Platku u Istri, gde je uz stvaranje snežnog pokrivača zabeležena i obilna kiša...Sjeverni #velebit #snijeg pic.twitter.com/cEbmpsOlOQ..— Ante ツ...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.