U INAT TRAMPU: Bajden ukida zabranu svog prethodnika, odluka će razbesneti američke desničare

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 13:11

U INAT TRAMPU: Bajden ukida zabranu svog prethodnika, odluka će razbesneti američke desničare

Trampova zabrana je prvi put predstavljena javnosti 2017. godine

Očekuje se da će predsednik SAD Džo Bajden već danas ukinuti odluku predsednika Trampa kojom je zabranio transeksualcima da služe u američkoj vojsci.

Trampova zabrana kojoj su se sve vreme podsmevali LGBTQ aktivisti i nazivali je surovom i iracionalnom, prvi put je predstavljena javnosti preko Tvitera u julu 2017. godine.

Tramp je tom odlukom ukinuo prethodno odobrenje transeksualcima da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu da budu angažovani u vojsci SAD, a koje je doneo predsednik Barak Obama.

Bela kuća je odbila da prokomentariše najavljeni plan, ali je prošle nedelje sekretarka za informisanje u Beloj kući Džin Psaki najavila da će nova administracija ukunuti zabranu izvršnim aktom u prvim danima Bajdenovog predsedničkog mandata, prenosi CNN.

Dok je Tramp tvrdio da bi promena pola i hormonski tretman transrodnih osoba bili preskupi za vojsku, u studiji koju je naručio Pentagon navodi se da bi dozvola transeksualcima da služe u američkoj vojsci imala tek minimalan uticaj na spremnost oružanih snaga i njihov budžet.

U istoj studiji se navodi da u vojsci služi od 1.320 do 6.630 transrodnih osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.