U IGRI MAČKE I MIŠA SRBI IMAJU RAZRAĐENE ŠEME: Evo kako srpski narko bosovi posluju u Španiji, pravila su stroga

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 19:27

U IGRI MAČKE I MIŠA SRBI IMAJU RAZRAĐENE ŠEME: Evo kako srpski narko bosovi posluju u Španiji, pravila su stroga

Kriminalci imaju brojnih problema i proizvodnji i distribuciji opojnih sredstava

Srpski kriminalci već godinama u Španiji uzgajaju marihuanu, najčešće njenu veoma jaku sortu pod nazivom "skank", a njihov "biznis" u toj zemlji na muke stavlja policiju.

Srpski narko bosovi su raširili posao u više velikih gradova na sredomzemnoj obali Španije, a policija brojnim hapšenjima pokušava da iz zaustavi, tako da su česte vesti o policijskim akcijama i otrkivanju neke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << laboratorije.

U ovoj igri mačke i miša Srbi su često na meti policije, a srpski kriminalci imaju razrađene šeme i stroga pravila uz pomoć kojih uspešno organizuju proizvodnju.

Karakteristično je da i za gajenje marihuana angažuju radnike iz Srbije, koji u Španiju dolaze na nekoliko meseci, a potom se vraćaju. Oni imaju stroga uputstva kako da se ponašaju i vladaju, pa tako na primer, imaju propisana pravila oblačenja, čiji je cilj da što manje privlače pažnju, a u slučaju da budu uhvaćeni, oni moraju da ćute i čekaju svog advokata.

O aktivnostima srpskih kriminalaca u Španiji govorio je Ilija Životić, stručnjak za bezbednost.

- Najveći problem pri gajenju skanka preko su računi za struju. Tako ih policija hvata, kada uoči nerealno veliki račun za struju u nekoj kući ili firmi koja nije registrovana za proizvodnju. A krađa struje je u EU gotovo nemoguća. Zato se tamo prave dosta manje labaratorije nego kod nas na Balkanu. Osim toga, kriminalcima je problem i ventilacija koja je obavezna i ti radovi, stavljanja ventilacije na krov itd. privlače pažnju stanara okolnih zgrada i oni to uredno prijavljuju.

- Takođe, ventilacija ukoliko se ne radi o najsavremenijim standardima je bučna, i takođe zbog toga privlači pažnju - kaže Životić.

On navodi da se na sličan način gaji marihuana  i kod nas, pošto narko bosovi često kupuju propale firme. koje inače prave velike račune za struju pa u njima gaje skank.

- Imali smo primer rudnika, firme za PVC stolariju itd. Mada se kod nas sve svodi na blagovremeno plaćanje računa - kaže Životić.

On ističe da u pojedinim zemljama zapadne Evrope postoje avioni i helikopteri opremljeni specijalnim senzorima koji registruju preveliko zračenje energije u nekom objektu Izveštaj dobija lokalna samouprava koja šalje inspekciju. I onda ukoliko se radi o kompaniji, država ponudi kredit za izolaciju objekata ili savremene tehnologije. To je takođe jedan od načina pomoću koga padaju labaratorije u Skandinaviji.

- Ali u principu, svest građana koji prijavljuju svako neobično ponašanje, svako neobično vozilo, mlade nabildovane istetovirane ljude u skupoj garderobi na mestu gde ne pripadaju je u EU jedan od najčešćih uzročnika otkrivanja Srba koji gaje skank - zaključuje Životić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.