U IDLIBU GORE I NEBO I ZEMLJA! Džihadisti krenuli u JURIŠ, kao odgovor dobili ŽESTOKE VAZDUŠNE UDARE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 15:08

U IDLIBU GORE I NEBO I ZEMLJA! Džihadisti krenuli u JURIŠ, kao odgovor dobili ŽESTOKE VAZDUŠNE UDARE

Turci predosećaju da se nešto sprema u Idlibu.

Ruske i sirijske vazduhoplovne snage su intenzivirale napade na provinciju Idlib tokom jučerašnjeg dana, što je bio direktan odgovor na napad džihadista u brdima Al-Gaba.

Prema izvorima iz severozapadne Sirije, glavne mete su bili položaji terorista u provincijama Hama i Idlib. Pre svega su na udaru bili Turkestanska islamska partija, Hajat Tahrir al-Šam i Horas al-Din, glavne džihadističke organizacije u arapskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << republici.

Napadi su usledili samo nekoliko sati nakon što su militanti Horas al-Dina krenuli u juriš na položaje Sirijske arapske armije u blizini grada Tandžara, u brdima Al-Gaba.

Taj napad terorista se završio potpunom katastrofom, a nakon što su pretrpeli teške gubitke teroristi su se razbežali. Odmah zatim su stigla i pojačanja sirijske vojske, a zatim započeli vazdušni udari ruske avijacije.

#Syria#Tanjara#Idlib

Le correspondant de guerre russe Oleg Blokhin à Tanjara pic.twitter.com/aphzM3g6X7

— ARSE.🇲🇱 (@arse019) June 9, 2020

Podsećamo, već danima se na severu Sirije gomilaju pojačanja SAA, a teroristi postaju sve nervozniji zbog očekivanja velikog napada.

Turci svakako predosećaju da se nešto sprema u Idlibu pa zadnjih meseci kontinuirano jačaju svoje vojno prisustvo. Izvori procenjuju kako su dodatno poslali ukupno 15,000 vojnika i više od 6,000 vojnih vozila.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.