Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2017, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hjustonu ponovo otvorena dva glavna aerodroma

HJUSTON - Dva glavna aerodroma u Hjustonu juče su ponovo otvorena, pri čemu je broj letova ograničen, dok se voda posle obilnih kiša koje je doneo uragan Harvi povlači, a nebo iznad Teksasa se razvedrava, jer se nepogoda pomjerila ka istoku.

Dva aerodroma, "Džordž Buš interkontinental" i "Hobi", otvaraju se u 16:00 sati po lokalnom vremeu, nakon što su piste i putevi koji vode do aerodroma očišćeni od vode, prenosi AFP.

Za sada nema planiranih letova, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se aerodromski zvaničnici nadaju da će aviokompanije ubrzo nastaviti sa radom.

"Ovo će biti proces u fazama", rekao je francuskoj agenciji portparol aerodromskog sistema u Hjuston Bil Begli, dodavši da će najprije biti uspostavljeni domaći letovi.

Na hiljade letova je od petka otkazano ili odloženo zbog Harvija, dok je oko 800 putnika koji su presedali ostalo zaglavljeno na gradskim aerodromima kada se Harvi proteklog vikenda spustio na to područje kao uragan četvrte kategorije.

Od nedelje su avioprevoznici evakuisali većinu putnika sa aerodroma u Dalasu, Čikagu ili Detroitu, gdje su mogli da se ukrcaju u avione do svojih krajnjih odredišta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.