U Gruži, voda se povlači ali se strahuje od novih padavina

Izvor: RTS, 04.Jun.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gruži, voda se povlači ali se strahuje od novih padavina

U Opštini Knić na snazi je i dalje vanredna situacija. Pod vodom je više od 1.200 hektara, pedeset porodica je evakuisano a ima i aktivnih klizišta. Škole i vrtići ne rade, a voda iz gradskog vodovoda nije za piće. Na sednici Opštinskog veća formirane su komisije za utvrđivanje i popisivanje štete.
Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Kragujevcu potvrđeno je da je na snazi vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacija radi preventivnog delovanja kako bi se što brže sanirale posledice nevremena iako vodostaji nisu povećani.

U Opštini Knić pod vodom je više od 1.200 hektara, pedeset porodica je evakuisano, škole i vrtići ne rade, a voda nije za piće. Oštećena je pruga kod Guberevca i mostovi u Bečevici i Pajsijeviću.
U Čestinu je odsečen zaselak Mala Reka sa desetak domaćinstava i dve farme, u Pajsijeviću su se aktivirala klizišta. U Gruži i Guberevcu postavljene su cisterne sa vodom za piće.
Opština i Crveni krst će najugroženijima podeliti pakete hrane, vode i sredstava za higijenu. Voda se povlači, ali se strahuje od novih bujica i poplava, jer se najavljuju i obilnije padavine.
"Još nemamo podatke kolika je šteta", rekao je predsednik Opštine Knić Miroslav Nikolić, koji kaže da su im trenutno najveća briga kuće i domaćinstva koja su pretrpela nejviše štete. "Naš Crveni krst, Dom zdravlja i Centar za socijalni rad zajednički rade, obilaze porodice, nose pakete za higijenu, garderobu i hranu.Trbaće nam vremena, mi ćemo raditi sa četiri komisije, intenzivno, non stop da bi smo što pre došli do podataka i pripremamo sve informacije kako bismo sve sredili. Radimo na terenu da stredimo atarske puteve da bi narod počeo da funkcioniše u normalnim uslovima."
Na sednici Opštinskog veća formirane su komisije za utvrđivanje i popisivanje štete. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.