U Gadžinom Hanu predstavljen program dodele kuća na selu za mlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 20:04

U Gadžinom Hanu predstavljen program dodele kuća na selu za mlade

Ministarstvo za brigu o selu namerava da realizuje Program dodele praznih kuća u ruralnim sredinama, kako bi se one obnovile i oživele, najvio je resorni ministar Milan Krkobabić prilikom posete Gadžinom Hanu, jednoj od nanerazvijenijih opština u Srbiji.

Zaboravljena oaza prirodnih lepota i zavičaj čuvenog pesnika Branka Miljkovića Gadžin Han, bila je domaćin predstavljanja programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava kroz prvi u nizu programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje će ministarstvo za brigu o selu sprovoditi u toku ove godine. Jedan od njih trebalo bi da motiviše mlade ljude da se vraćaju na selo, zasnivaju poljoprivredna gazdinstva i ostvaruju egzistenciju na svojim imanjima. Reč je o dodeli kuća na selu, pojasnio je ministar Krkobabić.

"U Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom , pa će ovaj program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo. Za dodelu kuća moći će da konkurišu i mladi nezaposleni stručnjaci čije su profesije deficitarne u seoskim sredinama: agronomi, veterinari, lekari stomatolozi. Ali ne zaboravljamo ni one mlade ljude iz urbanih sredina koji imaju ozbiljnu nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici", poručio je ministar.

Opštinu Gadžin Han posetio je i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i stručnjak za voćarstvo prof. dr Zoran Keserović, koji је pozvao mlade da se okrenu voćarstvu jer taj kraj pruža adekvatne agroekološke uslove za bavljenje ovom profitabilnom granom poljoprivrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.