U Doveru zaplenjen kokain u vrednosti od 23,5 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2020, 14:32

U Doveru zaplenjen kokain u vrednosti od 23,5 miliona dolara

Britanska policija zaplenila je u luci Dover 190 kilograma kokaina procenjene ulične vrednosti od 23,5 miliona dolara, saopštila je Nacionalna kriminalistička služba.

Kako prenosi CNN, uhapšene su ti osobe iz dva kamiona.

U saopštenju se precizira da je 140 kilograma droge pronađeno i u kamionu koji je prevozio papir i karton iz Holandije, dok je 50 kilograma pronađeno u drugom kamionu koji je prevozio građevinske blokove.

Veruje se da te dve pošiljke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu povezane.

"Ove dve zaplene pokazuju da organizovane kriminalne mreže povezane sa međunarodnom trgovinom droge nastavljaju da budu pretnja Velikoj Britaniji, čak i u vreme restrikcija uvedenih zbog pandemije koronavirusa", rekao je komandant Nacionalne kriminalističke službe u Doveru Martin Grejs.

Luka Dover na jugu engleske jedna je od glavnih raskrsnica sa kopnenim delom Evrope, sa Francuskom je povezan linijama trajekta ka lukama Kale i Dankerk, kao i tunelom ispod Lamanša.

Prošlog septembra britanske vlasti zaplenile su skoro 1,3 tone heroina ulične vrednosti od oko 148 miliona dolara u luci Felikstov, što je bilo najveća količina droge zaplenjena u istoriji zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.