U Čačku preminula jedna osoba, situacija nešto bolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 12:48

U Čačku preminula jedna osoba, situacija nešto bolja

U Opštoj bolnici u Čačku u poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent zaražen korona virusom, rekao je rukovodilac Radnog Tima za praćenje širenja virusa dr Mihailo Luković.

Prema njegovim rečima, na kovid odeljenjima te ustanove hospitalizovano je 139 pacijenata, a u respiratornom centru smešteno je 17 osoba, od kojih je troje na veštačkoj ventilaciji.

"Situacija je i dalje nepovoljna, ali nije alarmantna. Pregledi su u blagom padu, pa su sa 106 pali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 70, dok u bolnici cifre malo rastu. Iimamo tenziju na nekovid delu jer je mnogo pacijenata a prostor je mali", rekao je Luković, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Direktor Zavoda za Javno zdravlje Aksentije Tošić rekao je da od danas u celom Moravičkom okrugu građani mogu u svim opštinma i gradu Čačku da prime vakcinu Sputnjik V bez zakazivanja.

Dodao je da stiže i veća količina Fajzer vakcine, a da će naredne sedmice biti moguća vakcinacija i kineskom Sinofarm vakcinom.

Kako je rekao, do sada je u Moravičkom okrugu dato 85.000 doza, a nisu zabeležene ni srednje ni teške reakcije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TEŽAK DAN ZA KRALJEVO: U poslednja 24 časa preminule dve osobe, hospitalizovana 62 pacijenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021

Tokom protekla 24 časa primljeno je sedam pacijenata, koliko je i otpušteno..U kraljevačkoj opštoj bolnici "Studenica" trenutno su hospitalizovana 62 pacijenta, a u prethodna 24 časa preminule su dve osobe, saopštila je ta zdravstvena ustanova...Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi nalazi se 10...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.