U ČITULJAMA NAJAVILI KRVAVU OSVETU: Članovi Kavačkog klana preko novina poslali Vukotićima ŠIFROVANU PORUKU SMRTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ČITULJAMA NAJAVILI KRVAVU OSVETU: Članovi Kavačkog klana preko novina poslali Vukotićima ŠIFROVANU PORUKU SMRTI!

Posle likvidacije Vladimira Roganovića u Beču, u novinama je objavljena čitulja u kojoj nepoznata osoba preti "manekenu i lisici", a istražitelji veruju da je poruka bila upućena sinovima likvidiranog Veselina Vukotića.

Ubicu Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe "škaljarskog klana", crnogorski istražitelji traže u redovima suprotstavljenog "kavačkog klana".

Vukotić je, podsetimo, ubijen u subotu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sačekuši ispred porodičnih apartmana u naselju Dobrota u Kotoru. U roku od samo 48 sati, policija je na saslušanje privela 26 osoba bliskih "kavačkom klanu" kako bi proverila njihov alibi u vreme brutalne likvidacije Vukotića.

- Istražitelji su uvereni da iza ubistva stoje pripadnici "kavačkog klana" koji su u sukobu sa sinovima ubijenog. Oni veruju da su "kavčani" brutalnu osvetu najavili posle ubistva njihovog istaknutog člana Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018 - kaže izvor.

On podseća da su još tada za oko zapale čitulje koje su pripadnici "kavačkog klana" objavili u novinama, ali i pesma koju mu je posvetio Radoje Zvicer, za kojim je susedna država raspisala poternicu. U novinama je osvanula i čitulja koju je potpisao "bata", a za koju su mnogi posumnjali da je šifrovana poruka koja nosi i otvorenu pretnju.

- Vladimiru Roganoviću Vili. Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato - navedeno je u oproštajnoj poruci, za koju su mnogi posumnjali da je pretnja braći Vukotić. Navodno, u međusobnoj komunikaciji oni "manekenom" nazivaju Jovana, a "lisicom" Igora Vukotića.

Osim ubistva Roganovića, "kavčani" su navodno braći Vukotić zamerali i pucnjavu na Tamaru Zvicer, suprugu njihovog vođe Radoja Zvicera.

- Nedavno je istraga o pucnjavi koja se dogodila u maju 2016. ponovo otvorena protiv Jovana i njegovog oca Veselina zbog sumnje da su pokušali da ubiju Tamaru Zvicer tako što su pucali u njen automobil iz svog auta, ali ga nisu pogodili. Vukotić je navodno dostavio snimak na kom se vidi da je kobnog dana bio u Ljubljani i da nije bio u Kotoru kada je pucano na nju - podseća izvor.

Rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana, podsetimo, počeo je pre pet godina pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrednog tovara droge pocepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dela i tada je počeo krvavi rat u kom je do sada ugašeno preko 30 života.

- Iako istražitelji veruju da je Vukotić poslednja u nizu žrtava dva zavađena klana, ne isključuje se mogućnost da iza ubistva stoji i neko treći - kaže izvor iz istrage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.