U Bujanovcu oštećena Simpova fabrika, u Miokovcima grad padao sedam minuta, drveće izvaljeno, usevi stradali (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu oštećena "Simpova" fabrika, u Miokovcima grad padao sedam minuta, drveće izvaljeno, usevi stradali (VIDEO)

Grad veličine lešnika, koji je jakim intezitetom padao sedam minuta, obeleo je i napravio ogromnu štetu na voćnim kulturama i usevima u selu Miokovci nadomak Čačka GRAD veličine lešnika, koji je jakim intezitetom padao sedam minuta, obeleo je i napravio ogromnu štetu na voćnim kulturama i usevima u selu Miokovci nadomak Čačka. Protivgradni strelac Vojkan Tomić kaže u izjavi za Glas zapadne Srbije da je bio na komandnom mesto i pre nego što je primio naredbu."Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sam dejstvovao, mogu da vam potvrde i iz Republičko hidrometeorološkog zavoda, ispali sam šest raketa, ali nije bilo pomoći. Čuo sam da su rakete ispaljivane i iz Goričana, Milićevaca i Rakove", kaže Tomić.POSLEDICE NEVREMENA I OLUJE U BUJANOVCU: OŠTEĆENA "SIMPOVA" FABRIKA JAKO nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom koje je u ponedeljak pogodilo Bujanovac nanelo je ogromnu štetu fabrici za proizvodnju dušeka u ovom gradu koja radi u okviru poslovnog sistema "Simpo", saopštila je ta kompanija. Nevreme je počupalo je drveće u fabričkom krugu, srušilo krovne reklame na zgradama, potpuno uništilo veliki deo krovnog pokrivača, uništilo repromaterijal u magacinima i gotove proizvode u izložbenom prostoru, oštetilo ventilacioni sitem. PROČITAJTE JOŠ: Vanredno u Petrovu zbog nevremena Najveća šteta naneta je procesnoj opremi i elektroinstalacijama, tako da je fabrika u potpunosti bez struje i proizvodnja je obustavljena do daljeg - navodi se u "Simpu". U toku je detaljan popis nastalih oštećenja na osnovu kojeg će biti procenjena šteta i preduzeti koraci za njeno hitno otklanjanje kako bi fabrika što pre nastavila sa radom. (D. R.)(glaszapadnesrbije.rs) PLjUSAK S GRADOM U KRAGUJEVCU I OKO KNIĆA Jaka kiša i grad veličine lešnika padali su popodne u Kragujevcu i oko Knića.U Radarskom centru na Bešnjaji agenciji Beta je rečeno da je ispaljeno 80 protivgradnih raketa.Pročitajte još - Olujno nevreme pogodilo Srbiju(VIDEO)U tom centru kažu da je najjači grad bio između sela Zabojnica kod Knića i Đurisela kod Kragujevca, ali da za sada nema informacija o šteti.Jaka kiša ponovo je počela u Kragujevcu oko 18 časova.(Beta)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Potop u Vodovodskoj, “plivali” automobili (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2018

Hladni talas stigao je popodne u Srbiju, a u neke delove zemlje nažalost stigle su i nepogode KAO što su meteorolozi i najavili, hladni talas stigao je u ponedeljak popodne u Srbiju, a u neke delove zemlje nažalost stigle su i nepogode.Grad veličine lešnika padao je nadomak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.