U Britaniji uhapšen osumnjičeni za odavanje tajni Kini

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Britaniji uhapšen osumnjičeni za odavanje tajni Kini

London -- Britanski Skotland Jard objavio je da je uhapšen muškarac osumnjičen, prema britanskim medijima, da je predavao poverljive informacije Kini o avionu F-35B.

Brajn Džouns, 73, bivši zaposleni u britanskom proizvođaču motora Rols Rojsu priveden je u MI5 (britanska unutrašnja bezbednosna služba) pošto je ta služba dobila informacije da su tajni obaveštajni podaci iz oblasti odbrane mogli da budu predati Pekingu, piše tabloid San.

Prema listu ti podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se odnose na borbeni avion F-35B američkog proizvođača Lokihd Martin, na kome radi Rols Rojs.

Na upit agencije Frans pres Skotland Jard je odgovorio da su u utorak u centru Engleske priveli jednog muškarca vezano za Zakon o zvaničnim tajnama, zakon koji zabranjuje otkrivanje državnih tajni ili informacija koje mogu da predstavjaju pretnju za nacionalnu bezbednost.

Muškarac, čiji dom je pretresen u utorak, pušten je istog dana uveče, navela je policija i nije iznela njegov identitet, ni za šta je osumnjičen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Britaniji uhapšen osumnjičeni za odavanje tajni Kini

Izvor: Press, 14.Jun.2018

London -- Britanski Skotland Jard objavio je da je uhapšen muškarac osumnjičen, prema britanskim medijima, da je predavao poverljive informacije Kini o avionu F-35B. . Foto: Screenshot. Brajn Džouns, 73, bivši zaposleni...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.