U Briselu neredi na prvom protestu pokreta Žutih prsluka u Belgiji

Izvor: Beta, 30.Nov.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu neredi na prvom protestu pokreta Žutih prsluka u Belgiji

U Briselu su danas na prvom protestu pokreta "Žutih prsluka" u Belgiji izbili neredi na kojima su zapaljena dva policijska vozila i privedeno oko 60 osoba.Kako je javio Frans pres sa lica mesta, policija je koristila vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su na policajce bacali kamenice, loptice za bilijar i komade pločnika.Briselska policija saopštila je da je privedeno oko 60 osoba zbog nošenja opasnih predmeta, katera, dimnih bombi i suzavca.Ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je "nerazumno nasilje prema policiji koja je svakog dana zadužena da štiti gradjane".Na skupu je bilo oko 300 ljudi koji su nosili žute prsluke kao i demonstranti u Francuskoj koji od 17. novembra protestuju zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Protest u Francuskoj postepeno je prerastao u opšte nezadovoljstvo gradjana prema državnoj politici.Belgijski "Žuti prsluci" su na skupu skandirali da oni predstavljaju narod a ne premijer Šarl Mišel. Protest je organizovan pozivom na društvenim mrežama ali je još nejasno da li postoje odredjeni zahtevi belgijskih "žutih prsluka" ili je u pitanju opšte nezadovoljstvo gradjana.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Belgijski premijer osudio nasilje na protestu u Briselu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2018

Belgijski premijer Šarl Mišel osudio je danas nasilje i nerede koji su izbili na prvom protestu pokreta "Žutih prsluka" u toj zemlji gde su zapaljena policijska vozila i privedeno oko 60 osoba..."Nasilje u Briselu je neprihvatljivo", naveo je Mišel u poruci na Tviteru i dodao da svi izgrednici moraju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.