U Bratuncu pronađeni posmrtni ostaci najmanje dve žrtve iz Srebrenice

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 17:14

U Bratuncu pronađeni posmrtni ostaci najmanje dve žrtve iz Srebrenice

Na području Kameničkog brda u opštini Bratunac je izvršena ekshumacija i pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje dve žrtve iz proteklog rata.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, pretpostavlja se da je reč o "žrtvama genocida počinjenog u julu 1995. godine na području Srebrenice", piše portal "Kliks".

Posmrtni ostaci danas ekshumiranih žrtava su prebačeni u Komemorativni centar u Tuzli radi sudsko-medicinskog veštačenja i kriminalističko-tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrade te izuzimanja koštane srži, kako bi se identitet žrtava utvrdio putem DNK analize.

Ekshumacija, odnosno asanacija terena je izvršena po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.