U Bačkom Dobrom Polju 700 fudbalera mlađih od 12 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2021, 17:19

U Bačkom Dobrom Polju 700 fudbalera mlađih od 12 godina

Više od 700 fudbalera mlađih od 12 godina i 56 timova iz cele Srbije učestvuje danas na turniru "Marko Šimun Baja" u Bačkom Dobrom Polju. Turnir se održava po treći put, a na ceremoniji otvaranja govorio je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

"Vrbas kao grad otvorenog srca i Bačko Dobro Polje kao rasadnik sportskih talenata, raduju se što će biti domaćini malim fudbalerima iz Vojvodine i cele Srbije. Posebno me raduje što vidim veliki broj dece mlađe od 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja su posvećena sportu. Oni predstavljaju garanciju da Srbiju čeka dobra budućnost. To posebno ohrabruje u vremenu kada sa svih strana vrebaju izazovi interneta i kompjuterskih igrica. Opština Vrbas je polazeći od činjenice da je sport važna tačka razvoja i povezivanja podržala ovo takmičenje. Sa zadovoljstvom delim optimizam i želju organizatora da ovaj turnir postane jedan od najvećih turinira u celoj Vojvodini. A u perspektivii i u celoj Srbiji" - rekao je Rojević.

On je istakao da se sport nalazi visoko na listi prioriteta opštine Vrbas.

"Ove godine smo izdvojili 100 miliona dinara za razvoj sporta. Investiraćemo u uređenje školskih sala, u uređenje gradskog stadiona, u modernizaciju igrališta na celoj teritoriji opštine. Kroz budžet podržavamo održavanje velikog broja sportskih manifestacija. Pre samo nedelju dana bili smo domaćini velikog međunarodnog bokserskog turnira. Na turnir "Kup nacija", stiglo je 150 boksera oba pola iz 17 država sa četiri kontinenta. Možda će jednog dana neko od vas postati uspešan fudbaler, član reprezentacije, i svi zajedno ćemo moći da kažemo da je svoje prve važne fudbalske trijumfe zabeležio ovde, u Bačkom Dobrom Polju" - rekao je Rojević.

Turnir "Marko Šimun Baja" koji se ove godine održava pod sloganom "Sećanje živi" završava se u nedelju 20. juna, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.