U Austriji broj novozaraženih pao na 56

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 11:37

U Austriji broj novozaraženih pao na 56

Beč -- Nakon više dana trocifrenih brojki, pa potom blagog pada, broj novozaraženih u Austriji, u poslednja 24 sata, dostigao je 56.

Od tog broja 21 otpada na Gornju Austriju, glavno žarište proteklih dana, i Beč sa 20.

Pored ove dve pokrajine novozaraženih bilo je još u Donjoj Austriji (6), Salcburgu (3), Štajerskoj (3), Burgenlandu (2) i Koruškoj (1).

Bez novozaraženih, u poslednja 24 sata, bile su pokrajine Tirol, koja je bila glavno žarište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na početku epidemije, i Forarlberg.

Od početka epidemije u Austriji, krajem februara, pozitivno na korona virus testirano je 18.335 osoba, a umrlo 706 lica.

U međuvremeno 16.686 osobe je izlečeno, i trenutno se u bolnicama širom zemlje nalazi 91 kovid pacijent, od kojih deset na intenzivnom odeljenju.

Broj aktivno obolelih trenutno iznosi 1.029.

Za veliki skok broja novozaraženih proteklih dana bio je „kriv“ klaster u Gornjoj Austriji oko jedne verske zajednice - „Slobodne crkve“.

U Beču su se brojke ustalile između 20 i 40, uz dnevne oscilacije.

U Salcburgu se situacija, posle izbijanja žarišta nakon sastanka Rotari kluba, očigledno ponovo smirila.

Od početka epidemije u Austriji je sprovedeno 660.149 testiranja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.