U Argentini u ambasadi Rusije zaplenjeno je 400 kilograma kokaina - uhapšeno šest osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Argentini u ambasadi Rusije zaplenjeno je 400 kilograma kokaina - uhapšeno šest osoba

Pokušan je prenos 16 torbi kokaina diplomatskom pošiljkom

Šest osoba je uhapšeno zbog trgovine drogom pošto je u ambasadi Rusije u Buenos Ajresu zaplenjeno skoro 400 kilograma kokaina u zajedničkoj policijskoj operaciji ruskih i argentinskih službi koja je trajala skoro godinu dana.

Istraga je počela 2016. godine kada je ruski ambasador u Argentini lokalnim vlastima prijavio sumnjiv prtljag u aneksu. Pretpostavlja se da su krijumčari pokušavali da prebace 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << torbi kokaina iz ambasade putem diplomatske pošiljke.

U okviru policijske operacije vlasti su zamenile kokain brašnom dok je još bio u prostorijama ambasade.

- Uređaj za praćenje stavljen je u kofer koji je trebalo da bude poslat u Rusiju - rekla je ministarka bezbednosti Argentine Patrisija Bulrič novinarima.

U Argentini su uhapšene dve osobe od kojih je jedan policajac, dok su ostali osumnjičeni uhapšeni u Rusiji. Jedan od vođa kriminalne mreže je još u bekstvu i nalazi se u Nemačkoj, rekla je Bulrič.

Vrednost pronađenog kokaina je 50 miliona evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.