Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 2017. novi milijarder svakog drugog dana

"Osamdeset i dva odsto prošlogodišnjeg bogatstva slilo se u džepove najbogatije polovice svijeta", navodi se u izvještaju koji je u ponedjeljak objavila agencija Oxfam pod nazivom "Nagrada za posao, a ne bogatstvo".

Broj milijardera je dostigao rekordan nivo prošle godine, navodi organizacija u svom tradicionalnom izvještaju uoči foruma u Davosu.

U 2017. godini svijet je dobijao nove milijardere svakih dva dana, navodi Oxfam referišući se na prvu listu milijardera >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koju je američki magazin Forbes objavio 1987. godine.

Prije 30 milijardi godina, bilo je 140 milijardera sa ukupnom aktivom od 295 milijardi dolara (241,11 milijardi evra), a sada ih je na listi 2.043 sa ukupno rekordnih 7,7 triliona dolara. "Najbogatiji procenat svjetskog stanovništva i dalje ima više imovine nego ostalo stanovništvi", upozorava ova organizacija.

Nasuprot tome, "3,7 milijardi ljudi koji čine siromašniju polovinu svjetske populacije" nemaju nikakve koristi od rasta imovine.

(indikator.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.