Pojavio se snimak: Bačena bomba koja je zabranjena i od koje se topi ljudsko meso VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 11:15

Pojavio se snimak: Bačena bomba koja je zabranjena i od koje se topi ljudsko meso VIDEO

Društvenim mrežama širi se snimak raketiranja Pojasa Gaze za koji se tvrdi da je dokaz da je Izrael raketirao palestinsku teritoriju fosfornom bombom.

Na snimku objavljenom na Tviteru vide se dva dima na mestu napada, crni i beli, za koji korisnik te društvene mreže koji je objavio snimak tvrdi da je dokaz da je Izrael bacio fosfornu bombu, koja je zabranjena Ženevskom konvencijom iz 1980. Autentičnost snimka i tvrdnja o toj vrsti bombe nije potvrđena.

Među svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapaljivim materijama koje se koriste u zapaljivoj municiji, beli fosfor zauzima posebno mesto. To se dešava zbog njegovih jedinstvenih hemijskih svojstava i pre svega zbog temperature sagorevanja, koja dostiže 800-1.000 stepeni celzijusa.

Drugi važan faktor je sposobnost ove materije da se spontano zapali prilikom interakcije sa kiseonikom u vazduhu. Izgarajući, beli fosfor oslobađa gusti otrovni dim, koji takođe izaziva opekotine unutrašnjih disajnih puteva i trovanje tela.

Doza od 0,05 do 0,1 g je pogubna za ljude i u zavisnosti od njene količine, od nje se ljudima topi meso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Zaustavite masakr

Izvor: B92, 17.Maj.2021

Ankara -- Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan zatražio da se hitno prekine izraelski "masakr" nad Palesticima, prenela je agencija AFP...Kako se navodi, Erdogan je danas telefonom razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, a tokom tog razgovora zatražio je prekid, kako je rekao,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.