Tužioci zatražili pritvor za Navaljnog

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 15:18

Tužioci zatražili pritvor za Navaljnog

Ruski državni tužioci zatražili su danas od suda da odredi pritvor od 30 dana ruskom opozicionom političaru Alekseju Navaljnom.

Zapadne zemlje pozvale su Rusiju da odmah oslobodi Navaljnog, koji je u nedelju uveče zadržan u pritvoru na moskovskom aerodromu nakon što se, prvi put otkako je navodno otrovan prošlog leta, vratio u Rusiju, podseća Rojters.

Saslušanje Alekseja Navaljnog (44), glavnog ruskog opozicionara i kritičara Kremlja, počelo je danas u gradu Himkiju, u Moskovskoj oblasti, a Navaljni je pre izlaska pred sudiju rekao da je predsednik Rusije Vladimir Putin "bacio krivični zakon kroz prozor".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužioci traže zatvaranje Navaljnog na 30 dana

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2021

MOSKVA - Tužilaštvo Rusije zatražilo je od suda da odredi ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom zatvorsku kaznu u trajanju od 30 dana, saopštio je njegov saveznik Ivan Ždanov na Twitteru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.