Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo TRI OPTUŽNICE! Evo i protiv KOGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2018, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo TRI OPTUŽNICE! Evo i protiv KOGA!

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je tri optužnice kojima okrivljene za prostora bivše Jugoslavije terete za krivično delo ratnog zločina.

Prva optužnica podneta je protiv R.M. sa Kosova, a odnosi se na događaje koji su se odigrali tokom juna 1999. godine u selu Gornje Nerodimlje, u opštini Uroševac, u kojem su žrtve bile civili srpske nacionalnosti.

Za ratne zločine protiv civila, a u kojem su žrtve takođe bile srpske nacionalnosti, optužen je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i državljanin BiH H.M.. Njemu se na teret stavlja da je zločin počinio 1992. godine u Sarajevu, navodi sagovornik iz Tužilaštva.

Treća optužnica u vezi je sa dešavanjima 1992. u Brčkom. Osumnjičeni M.Č. se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovnoštva u ovom mestu.

Optužnice za zločine u Sarajevu i Brčkom treba da potvrdi sud.

BONUS VIDEO: Ukrao džip, počela je jurnjava sa policijom, a onda i BOLAN EPILOG

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.