Tužilaštvo traži pritvor za petoricu osumnjičenih za podvođenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 14:30

Tužilaštvo traži pritvor za petoricu osumnjičenih za podvođenje

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda da odredi pritvor za pet članova organizovane kriminalne grupe osumnjičenih za organizovanje prostitucije u Beogradu dok je za četiri člana predložilo kućni pritvor.

Pritvor je predložen za V. M. koji je osumnjičen da je organizator grupe, a koji je isto krivično delo, za koje se tereti u ovom postupku, izvršio i u vreme proveravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po ranijoj uslovnoj osudi. Pritvor je takođe predložen za D. A, D. A, S. B. i N. S. dok je za M. M, D. M, J. S. i B.L. predložen kućni pritvor, odnosno mera zabrane napuštanja boravišta.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

Ova grupa se sumnjiči da je od septembra do kraja decembra 2019. godine posredovala u vršenju prostitucije, tako što su njemi pripadnici, na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Sumnja se da su oglašavali usluge prostitucije putem interneta i navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.

Cene usluga su se navode kretale oko 100 do 150 evra evra na sat. Pripadnici grupe su prema nezvaničnim informacijama pronalazili stanove u Beogradu u kojima se sve odvijalo. U jednom od stanova nalazile su se sekretarice koje su ugovarale posao, a u drugim stanovima ženske osobe koje su pružale seksualne usluge.

Sumnja se da je V. M. je organizovao i fizičko obezbeđenje stanova i devojaka koje su bile u njima, kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga. Potom su, kako se sumnja, sav novac koji su prikupili kroz posredovanje u prostituciji osumnjičeni međusobno delili shodno izvršenim zadacima.

Njima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.